Blog d'eTwinning
Notícies de Blog d'eTwinning
Participam en una cançó col·laborativa
Curs 2024-2025

Seguim avançant en el nostre viatge pel projecte eTwinning Around the World in 8 Months. Aquesta vegada els alumnes de 6è de primària hem participat en una activitat molt especial: la creació d'una cançó col·laborativa juntament amb totes les escoles participants.

La cançó ha estat escrita pels nostres companys de la LW Beekmanschool dels Països Baixos emprant la melodia de Yellow Submarine de The Beatles. Cada escola ha enregistrat una estrofa, i a nosaltres ens ha tocat cantar la segona.

Quan la versió final estigui llesta amb totes les escoles, vos la compartirem. De moment, aquí teniu el bocí que hem gravat nosaltres. Esperam que vos agradi!

Notícies de Blog d'eTwinning
Resum de les aventures de na Luna Amelia a Rio de Janeiro
Curs 2024-2025

Els alumnes de 6è de primària hem realitzat una altra activitat del projecte eTwinning Around the World in 8 Months. En aquesta ocasió havíem d'elaborar un resum o informe de les aventures de na Luna Amelia a Rio de Janeiro. El capítol l'havien escrit prèviament els alumnes del CPEIP Huertas Mayores de Tudela.

Notícies de Blog d'eTwinning
Generam imatges de Sydney amb IA
Curs 2024-2025

Una de les darreres tasques que hem fet del projecte eTwinning Around the World in 8 Months ha estat generar imatges representatives de Sydney fent ús de la intel·ligència artificial. Hem escrit prompts adequats perquè OpenArt i DeepAI creassin imatges segons les nostres necessitats. Una de les il·lustracions servirà com a portada de les aventures que la nostra protagonista, Luna Amelia, tendrà a Sydney.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Escrivim sobre el Caire
Curs 2024-2025

Ara que ja coneixem la identitat de l'exploradora, na Luna Amelia, és el moment d'iniciar el viatge al voltant del món. Durant el seu periple visitarà les ciutats de Sydney, el Caire, Rio de Janeiro, Nova York i Londres. A cada ciutat viurà una sèrie d'aventures que haurem de narrar i il·lustrar entre totes les escoles participants de forma cooperativa. A la nostra escola ens ha tocat dibuixar amb IA la portada del capítol dedicat a Sydney, descriure la ciutat del Caire i redactar un article periodístic sobre Nova York. De moment, en aquest mes de desembre hem escrit una breu descripció del Caire que podeu llegir a continuació.

Cairo, the capital of Egypt, is one of the largest cities in Africa and the Middle East. Located near the Nile Delta, it has a rich history dating back to ancient times. The city is known for its Islamic architecture, bustling markets, and landmarks such as the Pyramids of Giza and the Sphinx. Cairo is also an important cultural and political center in the Arab world.

Notícies de Blog d'eTwinning
Descrivim l'explorador i elegim les ciutats
Curs 2024-2025

Durant el mes de novembre hem realitzat quatre activitats del projecte eTwinning Around the World in 8 Months. El primer repte era crear l'explorador, el personatge principal de la història. Cada alumne ha pensat com seria i n'ha escrit una descripció. Després en grup hem compartit les idees i hem decidit entre tots com seria. Hem penjat la descripció final a una presentació que hem compartit amb les altres escoles del projecte. Una escola d’Itàlia, ICS Como Rebbio, ha utilitzat intel·ligència artificial per a crear la imatge del nostre explorador. Nosaltres hem fet el mateix amb la descripció creada per l'escola Skiathos, de Grècia. També hem votat les cinc ciutats que volem que visiti l’explorador: Londres, Seül, Lagos, Buenos Aires i Nova York. Finalment, entre tots els personatges proposats, hem elegit com a explorador principal el creat per l’escola LW Beekmanschool, dels Països Baixos. A la majoria ens agradaria que l'exploradora només Amanda.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Meteorolokids obté el Segell de Qualitat Europeu
Curs 2024-2025

El projecte eTwinning MeteoroloKids, desenvolupat durant el curs 2023-2024 amb els alumnes de 6è de primària, ha estat reconegut amb el prestigiós Segell de Qualitat Europeu. Amb aquest reconeixement, la nostra escola ja compta actualment amb 8 Segells de Qualitat Nacionals i 7 Segells de Qualitat Europeus, una mostra de la dedicació i l'excel·lència del nostre centre. Aquest guardó destaca la tasca excel·lent que mestres i alumnes duim a terme al CC Beata Francinaina Cirer.

D'entre els milers de projectes col·laboratius que es realitzen cada any a Europa, MeteoroloKids ha estat seleccionat com un dels millors. Mitjançant aquesta iniciativa, els nostres alumnes han adquirit coneixements sobre meteorologia i clima, han entès la importància de la ciència i han pres consciència dels efectes devastadors del canvi climàtic.

Una fita que ens umpl d'orgull i ens anima a seguir treballant amb il·lusió!

Notícies de Blog d'eTwinning
Dissenyam logos
Curs 2024-2025

Durant el mes d'octubre hem realitzat diverses activitats del projecte eTwinning Around the World in 8 Months. Una de les tasques ha consistit a dissenyar el logotip del projecte, que havia de ser el resultat de la col·laboració de totes les escoles participants. Ens hem organitzat en grups i cada un ha elaborat una proposta. Després hem votat el logo que havia de representar la nostra escola: el que ha aconseguit més suports ha estat el que han dissenyat na Laura, na Miriam i na Lara. Finalment, hem utilitzat l'eina OpenArt per a transformar els logos mitjançant la intel·ligència artificial.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Ens presentam
Curs 2024-2025

Aquestes darreres setmanes hem treballat en una nova activitat del projecte eTwinning Around the World in 8 Months. Havíem de presentar-nos a la resta de participants i ho podíem fer mitjançant un text, un dibuix, un àudio, un vídeo o així com a nosaltres ens anàs millor. Hem decidit fer-ho de la següent manera. Primer hem escrit la presentació a un document de text que hem compartit posteriorment amb en Roberto per Classroom. Una vegada hem rebut els textos revisats, hem entrat a Vidnoz, un portal que ofereix diverses eines basades en la intel·ligència artificial. Hem elegit un avatar, hi hem aferrat el text i hem generat un vídeo curt del tipus talking avatar, és a dir, un personatge creat amb intel·ligència artificial que reprodueix les paraules que li hem introduït prèviament. Què vos pareix el resultat? És impressionant!

Notícies de Blog d'eTwinning
Començam un nou projecte eTwinning
Curs 2024-2025

Els alumnes de 6è de primària hem començat el projecte eTwinning Around the World in 8 Months. Hi participam amb altres infants de 9 a 14 anys que estudien a Itàlia, Espanya, Turquia, Ucraïna, Grècia, Països Baixos, França, Polònia i Macedònia del Nord.

El títol del projecte està inspirat en la novel·la La volta al món en vuitanta dies, de Jules Verne. Durant els vuit mesos que dura el projecte, d'octubre a maig, crearem una història de forma col·laborativa adoptant diferent papers: escriptors, il·lustradors, creadors de jocs, dissenyadors, enginyers, reporters, músics i periodistes.

De moment hem visualitzat una presentació del projecte, hem contestat un qüestionari preliminar, hem refrescat alguns aspectes relacionats amb la seguretat en línia i hem començat a redactar els textos de presentació.

Vols saber què és el programa europeu eTwinning?

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
El projecte eTwinning MeteoroloKids obté el Segell de Qualitat Nacional
Curs 2023-2024

El projecte eTwinning MeteoroloKids, desenvolupat al llarg del curs 2023-2024 amb els alumnes de 6è de primària, ha obtengut el segell de qualitat nacional. Es tracta d'un guardó que l'INTEF atorga cada any als millors projectes educatius del programa europeu eTwinning. La nostra escola hi participa des del curs 2017-2018 i de llavors ençà hem aconseguit 8 segells de qualitat nacionals i 6 segells de qualitat europeus.

Notícies de Blog d'eTwinning
A story of change
Curs 2023-2024

Una de les activitats del projecte eTwinning MeteoroloKids en què hem estat treballant durant les darreres setmanes ha consistit en l'elaboració d'una història en cadena basada en el canvi climàtic, és a dir, un relat escrit de forma col·laborativa entre totes les escoles participants. En realitat, hem elaborat dues versions de la mateixa història: una amb un final feliç i una que acaba malament. Nosaltres hem redactat el capítol 5 de la història que acaba bé i hem elaborat amb intel·ligència artificial imatges per a il·lustrar el capítol 5 de la història que acaba malament, escrit pels nostres socis d'Eslovènia.

📸 Galeria fotogràfica

Notícies de Blog d'eTwinning
TV weather forecast
Curs 2023-2024

En aquesta nova activitat del projecte eTwinning MeteoroloKids, els alumnes de 6è de primària ens hem convertit en dones i homes del temps. Hem fet la predicció meteorològica de la regió de Spodnja Polskava (Eslovènia) per al 20 de març de 2024. D'altra banda, els alumnes de l'escola eslovena, que es diu Osnovna šola Antona Ingoliča, han fet la predicció d'Inca.

El primer que hem fet ha estat decidir si faríem l'activitat individualment, en parelles o en petit grup. Després hem investigat el temps que faria en aquella regió per a la data especificada emprant el portal Ventusky. Amb les dades recopilades hem redactat un esborrany de text amb les aportacions de cada grup. Una vegada consensuat el text final, ens l'hem après de memòria per a enregistrar-lo en vídeo.

Esperam que vos agradi el resultat.

Notícies de Blog d'eTwinning
Weather-related traditions
Curs 2023-2024

Durant el mes de febrer, els alumnes de 6è de primària hem realitzat diverses tasques del projecte eTwinning MeteoroloKids. En aquesta ocasió es tractava d'investigar la relació entre meteorologia i tradicions. El temps meteorològic i el clima sempre han jugat un paper fonamental en la configuració de les civilitzacions humanes, influint en les cultures i donant lloc a una gran quantitat de tradicions i supersticions en tot el món. Des de l'antiguitat fins als nostres dies, la gent ha desenvolupat creences i pràctiques intricades vinculades als fenòmens atmosfèrics que reflecteixen admiració i reverència pel poder de la natura.

En primer lloc llegírem un interessant article sobre refranys populars relacionats amb la meteorologia. N'hi havia que feien referència al temps, i d'altres, als mesos i les estacions. Cada grup seleccionà el seu refrany preferit, explicà en poques paraules el seu significat i ho traduí a l'anglès. Finalment, férem una votació per a elegir el refrany que enviaríem al projecte, que fou: «Quan l'octubre està finit, mor la mosca i el mosquit.» Significa que en acabar l'octubre la calor estiuenca ja ha donat pas a unes temperatures més fredes i, en conseqüència, mosques i mosquits deixen de molestar-nos.

La segona tasca es feu en col·laboració amb l'escola de secundària turca Misak-i Milli. Nosaltres els enviàrem el nostre refrany amb la corresponent explicació i ells hagueren de generar amb intel·ligència artificial imatges que il·lustrassin el seu significat. I viceversa: nosaltres generàrem imatges amb IA amb el refrany que ens enviaren: «Rüzgarlı havada pamuk toplanmaz», que significa literalment: «No pots collir cotó quan fa vent.» Aquest refrany ve a dir que cada cosa s'ha de fer en el seu temps. D'entre totes les imatges generades amb IA elegírem la que expressava millor aquesta idea, que era la que il·lustra aquest article.

Finalment, com a darrera tasca, creàrem entre tots un joc amb LearningApps que consistia a emparellar els refranys en anglès amb les imatges generades amb IA. Així poguérem posar a prova tot el que havíem après. 

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Predicting meteorological phenomena
Curs 2023-2024

Aquests darrers dies els alumnes de 6è de primària hem treballat en una nova activitat del projecte eTwinning MeteoroloKids.

Una vegada més hem fet feina en grups cooperatius multinacionals. En aquesta ocasió, però, hem desenvolupat l'activitat juntament amb companys d'Eslovènia, Catalunya, Turquia i Itàlia.

La tasca ha suposat un repte perquè havíem de predir el temps que farà a Àmsterdam el proper 15 de febrer. Hem investigat el temps que ha fet en aquella ciutat a mitjan febrer durant els darrers anys. Llavors hem emprat Copilot, que és una eina d'intel·ligència artificial de Microsoft que genera respostes a partir de les indicacions que li proporciones. Hem après a utilitzar eficientment aquesta eina, perquè si vols obtenir una resposta el més acurada possible és important que expliquis bé el que necessites. A partir de les nostres indicacions, Copilot ens ha calculat diverses prediccions meteorològiques basant-se en dades reals. Evidentment, es tracta d'una predicció fictícia, però és bastant versemblant. Els altres grups cooperatius faran el mateix i dia 16 de febrer descobrirem qui s'ha acostat més a la realitat.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Comparing meteorological phenomena
Curs 2023-2024

Durant el mes de desembre els alumnes de 6è de primària hem treballat en una nova activitat del projecte eTwinning MeteoroloKids.

Una vegada més hem fet feina en grups cooperatius multinacionals. En aquesta ocasió, però, hem desenvolupat l'activitat juntament amb els companys de l'escola de secundària Misak-ı Milli (Esmirna, Turquia), que tenen entre 13-14 anys.

En primer lloc hem observat el temps meteorològic a Inca durant la setmana del 4 al 10 de desembre i hem anotat a una graella algunes dades com ara temperatura màxima, temperatura mínima, precipitacions i estat del cel. Els nostres companys turcs han fet el mateix respecte de la ciutat d'Esmirna.

Amb les dades obtengudes nosaltres hem redactat un informe meteorològic d'Esmirna i ells n'han escrit un d'Inca.

Les altres escoles participants han fet el mateix i entre tots hem editat un llibre digital, el qual conté també fotografies preses el 4 de desembre per a comparar l'estat del cel de les diferents regions.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Meteorological phenomena
Curs 2023-2024

Durant el mes de novembre els alumnes de 6è de primària hem treballat en una nova activitat del projecte eTwinning MeteoroloKids.

En aquesta ocasió havíem de fer feina en grups cooperatius multinacionals i hem desenvolupat l'activitat juntament amb els companys de l'Istituto Comprensivo Statale Rita Levi Montalcini (Roma), que tenen entre 9 i 10 anys. D'una banda, ells han escrit un text damunt volcans i nosaltres l'hem il·lustrat, i de l'altra, nosaltres hem redactat un text sobre tornados i ells l'han dibuixat.

Es tractava que entre totes les escoles participants féssim un llibre col·laboratiu sobre fenòmens meteorològics.

Com que cada classe aportava molts de dibuixos i textos, hem fet una votació per a seleccionar els preferits per a afegir al llibre col·laboratiu. El text elegit ha estat el que ha redactat el grup format per na Margarita, n'Aina Rosario i en Rubén. El dibuix més votat ha estat el que ha realitzat el grup format per en Mahammed, na Victòria i en Rafa.

Galeria fotogràfica 📸

Textos

Notícies de Blog d'eTwinning
Ens presentam
Curs 2023-2024

Aquestes darreres setmanes hem treballat en una nova activitat del projecte eTwinning MeteoroloKids. Havíem de presentar-nos a la resta de participants i ho podíem fer mitjançant un text, un dibuix, un àudio, un vídeo o així com a nosaltres ens anàs millor. Hem decidit fer-ho de la següent manera. Primer hem escrit la presentació a un document de text que hem compartit posteriorment amb en Roberto per Classroom. Una vegada hem rebut els textos revisats, hem entrat a Vidnoz, un portal que ofereix diverses eines basades en la intel·ligència artificial. Hem elegit un avatar, hi hem aferrat el text i hem generat un vídeo curt del tipus talking avatar, és a dir, un personatge creat amb intel·ligència artificial que reprodueix les paraules que li hem introduït prèviament. Què vos pareix el resultat? És impressionant!

Notícies de Blog d'eTwinning
Iniciam un nou projecte eTwinning
Curs 2023-2024

Aquesta setmana hem iniciat el projecte eTwinning MeteoroloKids. Hi participam els alumnes de 6è de primària juntament amb altres infants de 8 a 14 anys que estudien a Itàlia, Espanya, Turquia, Bulgària, Eslovènia, República de Moldàvia, França, Croàcia, Polònia i Suècia. Al llarg del curs ens convertirem en MeteoroloKids i farem diverses activitats relacionades amb la meteorologia.

De moment hem visualitzat una presentació del projecte, hem contestat un qüestionari preliminar i hem refrescat alguns aspectes relacionats amb la seguretat en línia.


Notícies de Blog d'eTwinning
Celebram el Segell de Qualitat Europeu
Curs 2022-2023

L'atorgament d'un Segell de Qualitat Europeu és motiu d'orgull. Per això ho hem celebrat amb un refrigeri de pinyol vermell. El diari Última Hora s'ha fet ressò de la concessió del guardó, i nosaltres, com vos podeu imaginar, estam més inflats que un lleu amb ceba!

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Mission to (Twin)Space obté el Segell de Qualitat Europeu
Curs 2022-2023

El projecte eTwinning Mission to (Twin)Space, desenvolupat al llarg del curs 2021-2022 amb els alumnes de 5è de primària, no només ha obtengut el Segell de Qualitat Nacional, sinó també el Segell de Qualitat Europeu, reconeixent així la bona feina que mestres i alumnes feim al CC Beata Francinaina Cirer. Dels milers de projectes col·laboratius que es desenvolupen cada any a Europa, Mission to (Twin)Space ha estat seleccionat com un dels millors.

Mission to (Twin)Space European Quality Label

Notícies de Blog d'eTwinning
Quest in Egypt obté el Segell de Qualitat Europeu
Curs 2023-2024

El projecte eTwinning Quest in Egypt, desenvolupat al llarg del curs 2022-2023 amb els alumnes de 6è de primària, no només ha obtengut el Segell de Qualitat Nacional, sinó també el Segell de Qualitat Europeu, reconeixent així la bona feina que mestres i alumnes feim al CC Beata Francinaina Cirer. Dels milers de projectes col·laboratius que es desenvolupen cada any a Europa, Quest in Egypt ha estat seleccionat com un dels millors.

Notícies de Blog d'eTwinning
El projecte eTwinning Quest in Egypt obté el Segell de Qualitat Nacional
Curs 2023-2024

El projecte eTwinning Quest in Egypt, desenvolupat al llarg del curs 2022-2023 amb els alumnes de 6è de primària, ha obtengut el segell de qualitat nacional. Es tracta d'un guardó que l'INTEF atorga cada any als millors projectes educatius del programa europeu eTwinning. La nostra escola hi participa des del curs 2017-2018 i de llavors ençà hem aconseguit 7 segells de qualitat nacionals i 5 segells de qualitat europeus.

Notícies de Blog d'eTwinning
Mission to (Twin)Space obté el Segell de Qualitat Europeu
Curs 2022-2023

El projecte eTwinning Mission to (Twin)Space, desenvolupat al llarg del curs 2021-2022 amb els alumnes de 5è de primària, no només ha obtengut el Segell de Qualitat Nacional, sinó també el Segell de Qualitat Europeu, reconeixent així la bona feina que mestres i alumnes feim al CC Beata Francinaina Cirer. Dels milers de projectes col·laboratius que es desenvolupen cada any a Europa, Mission to (Twin)Space ha estat seleccionat com un dels millors.

Notícies de Blog d'eTwinning
Mission to (Twin)Space obté el segell de qualitat nacional
Curs 2021-2022

El projecte eTwinning Mission to (Twin)Space, desenvolupat al llarg del curs 2021-2022 amb els alumnes de 5è de primària, ha obtengut el segell de qualitat nacional. Es tracta d'un guardó que l'INTEF atorga cada any als millors projectes educatius del programa europeu eTwinning. La nostra escola hi participa des del curs 2017-2018 i de llavors ençà hem aconseguit 6 segells de qualitat nacionals i 4 segells de qualitat europeus.

Segons el Servei Nacional de Suport, els punts forts del projecte han estat els següents:

En general, les activitats proposades són molt variades i les metodologies utilitzades són apropiades. A més, el projecte promou activitats interactives i de col·laboració (recopilació d'informació, treball comparatiu, resolució de problemes, creacions col·laboratives, etc.). Per exemple, els alumnes prenen decisions i expressen les seves opinions sobre aspectes fonamentals del projecte com ara el tema, l'organització del treball, les activitats, els productes finals, etc.

Hi ha un pla de treball acordat en forma de calendari o similar que inclou, quan escau, l'assignació de tasques, i que es comparteix en un espai comú. És possible utilitzar aquest pla de treball per a supervisar el desenvolupament real del projecte.

Els alumnes empren les TIC per a donar suport a la construcció de coneixements que apliquen en un nou context. Els alumnes construeixen o participen activament en la construcció d'un producte elaborat mitjançant l'ús de les TIC amb un grau adequat de mediació per part dels docents.

Tots els participants tenen accés a l'espai de treball. Les seccions s'utilitzen de manera eficient i estan organitzades de manera que el projecte sigui fàcil de seguir, la qual cosa permet als espectadors navegar amb facilitat per les diferents activitats i resultats sempre que vulguin accedir a una secció específica.

Totes les qüestions relacionades amb la privacitat i la seguretat es resolen de manera satisfactòria i hi ha una distinció adequada entre els continguts que poden fer-se públics i els que han d'esser privats. Es compleixen els requisits de llicència relatius als materials emprats.

S'ofereix una anàlisi i una reflexió sobre els resultats de l'avaluació.

Algunes produccions del projecte s'exhibeixen a àrees escolars comunes i es presenten com a resultats d'un projecte eTwinning.

S'informa les famílies dels alumnes.

Els materials que es fan públics ofereixen una visió precisa del desenvolupament del projecte.

Notícies de Blog d'eTwinning
Targetes d'embarcament
Curs 2021-2022

Aquesta setmana, els alumnes de 5è de primària hem emplenat les targetes d'embarcament que ens serviran per a la nostra Mission to Twin(Space). Hi hem adjuntat l'avatar i ens hi hem presentat. Voleu veure el resultat?

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Jo som així, com ets tu?
Curs 2021-2022

Els alumnes de 5è de primària seguim treballant en el projecte eTwinning Mission to (Twin)Space. Aquesta setmana, hem contestat un qüestionari sobre com som cadascun de nosaltres. D'aquesta manera, els altres participants ens coneixeran millor i, al seu torn, nosaltres també sabrem coses seves.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Feim avatars
Curs 2021-2022

Els alumnes de 5è de primària hem dissenyat els nostres propis avatars. Formaran part de la targeta d'embarcament que necessitarem per a anar a bord de la nau espacial que hem de dissenyar. Aquesta activitat forma part del projecte eTwinning Mission to (Twin)Space.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Emplenam el qüestionari previ
Curs 2021-2022

Una de les primeres activitats del projecte eTwinning Mission to (Twin)Space ha consistit a contestar un qüestionari previ per a conèixer millor els alumnes i les seves inquietuds. Han utilitzat un dels 20 nous chromebooks que enguany ha adquirit l'escola per a millorar la competència digital dels alumnes.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
Iniciam el projecte eTwinning Mission to (Twin)Space
Curs 2021-2022

Els alumnes de 5è de primària participam enguany en el projecte eTwinning Mission to (Twin)Space.

També hi participen alumnes de 9 a 15 anys d'altres escoles d'Espanya, Itàlia, Ucraïna, Turquia, Eslovènia, Moldàvia, Grècia, Polònia, Romania, França, Croàcia, Bulgària, Armènia, Suècia, Albània, Portugal i Macedònia del Nord.

Per mitjà d'aquest projecte, viatjarem per l'espai i viurem noves aventures mentre feim tota una sèrie d'activitats divertides, enriquidores i col·laboratives en anglès amb alumnes de molts de països diferents.

Galeria fotogràfica 📸

Notícies de Blog d'eTwinning
'Let's sustain our world!' obté el Segell de Qualitat Europeu
Curs 2020-2021

A pesar de les circumstàncies provocades per la pandèmia, el projecte eTwinning Let's sustain our world!, desenvolupat al llarg del curs 2019-2020 amb els alumnes de 6è de primària, no només ha obtengut el Segell de Qualitat Nacional, sinó també el Segell de Qualitat Europeu, reconeixent així la bona feina que es fa al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Notícies de Blog d'eTwinning
El projecte eTwinning Let's sustain our world! obté el Segell de Qualitat Nacional
Curs 2020-2021

A pesar de les circumstàncies provocades per la pandèmia, el projecte eTwinning Let's sustain our world!, desenvolupat al llarg del curs 2019-2020 amb els alumnes de 6è de primària, no només ha obtengut el Segell de Qualitat Nacional, sinó també el Segell de Qualitat Europeu, reconeixent així la bona feina que es fa al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Notícies de Blog d'eTwinning
Book WORMS obté el Segell de Qualitat Europeu
Curs 2019-2020

El projecte col·laboratiu Book WORMS, desenvolupat al llarg del curs 2018-2019 amb els alumnes de 5è de primària, ha obtengut el Segell de Qualitat Europeu, reconeixent així l'excel·lent feina que es realitza al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Segons el Servei Nacional de Suport, el nostre centre escolar «ha sido galardonado con el Sello de Calidad Europeo por el excelente trabajo realizado en el proyecto "Book WORMS" de eTwinning. Esto significa que su trabajo, el trabajo de sus estudiantes y el de su centro ha sido reconocido al más alto nivel europeo. [...] Asimismo, su proyecto aparecerá en un sitio especial del Portal europeo en www.etwinning.net. Muchas felicidades de nuevo por haber conseguido este gran premio».

Notícies de Blog d'eTwinning
Tourism in my Region obté el Segell de Qualitat Europeu
Curs 2019-2020

El projecte col·laboratiu Tourism in my Region, desenvolupat al llarg del curs 2018-2019 amb els alumnes de 6è de primària, ha obtengut el Segell de Qualitat Europeu, reconeixent així l'excel·lent feina que es realitza al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Segons el Servei Nacional de Suport, el nostre centre escolar «ha sido galardonado con el Sello de Calidad Europeo por el excelente trabajo realizado en el proyecto "Tourism in my Region" de eTwinning. Esto significa que su trabajo, el trabajo de sus estudiantes y el de su centro ha sido reconocido al más alto nivel europeo. [...] Asimismo, su proyecto aparecerá en un sitio especial del Portal europeo en www.etwinning.net. Muchas felicidades de nuevo por haber conseguido este gran premio».

Notícies de Blog d'eTwinning
Book WORMS obté el Segell de Qualitat Nacional
Curs 2019-2020

El projecte eTwinning Book WORMS, desenvolupat al llarg del curs 2018-2019 amb els alumnes de 5è de primària, ha obtengut el Segell de Qualitat Nacional, reconeixent així la bona feina que es fa al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Segons el Servei Nacional de Suport:

«Se trata de un motivador proyecto desarrollado en lengua inglesa con alumnado de primaria en colaboración con un centro de la República Checa. Su objetivo ha sido fomentar la lectura, desarrollar competencias lingüísticas y fomentar la creatividad a través de lecturas compartidas con una fase final de escritura colaborativa. Comenzaron presentándose en el TwinSpace, elaboraron e intercambiaron marcapáginas, compartieron lecturas y crearon juegos sobre ellas para el país socio, e hicieron pósteres sobre el otro país después de una fase de preguntas en foros. Finalmente, organizados en grupos internacionales, crearon historias y las ilustraron para dar lugar a un libro digital en StoryJumper. Destaca el trabajo colaborativo en grupos internacionales en los que se ha incluido a alumnado con necesidades educativas especiales. El proyecto ha propiciado la mejora en la adquisición de competencias clave por parte del alumnado. Destaca la integración curricular en la materias de Inglés y de Educación Artística. Valoramos la difusión del proyecto llevada a cabo en páginas web del centro escolar, redes sociales, y también prensa en el país socio. Por todo ello, el proyecto es merecedor del Sello de Calidad Nacional. ¡Enhorabuena por el trabajo del alumnado y del profesor!»

Notícies de Blog d'eTwinning
Tourism in my Region obté el Segell de Qualitat Nacional
Curs 2019-2020

El projecte eTwinning Tourism in my Region, desenvolupat al llarg del curs 2018-2019 amb els alumnes de 6è de primària, ha obtengut el Segell de Qualitat Nacional, reconeixent així la bona feina que es fa al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Segons el Servei Nacional de Suport:

«En el proyecto Tourism in my Region, alumnado de 10 a 17 años ha investigado sobre características de su entorno y de otros países, interactuando con otros compañeros. En principio, el proyecto parece obedecer a una estructura clásica de creación de guías turísticas. Sin embargo, pronto da un giro interesante al proponer a los alumnos que elaboren guías de temas variados sobre las regiones de sus compañeros. Eso hace, por un lado, que deban investigar sobre los países de sus socios. Por otro, analizar los productos sobre sus propias regiones les hace ser conscientes de la visión que desde otro contexto cultural pueden hacerse de su región. Este enfoque -sencillo en su planteamiento, pero muy eficiente desde el punto de vista educativo-, junto a una excelente planificación del proyecto, plasmada en los calendarios y guías de recursos del TwinSpace, y la coordinación entre los docentes hacen que el proyecto alcance los objetivos planteados y que supere sobradamente los criterios exigidos para obtener sello de calidad. Felicitamos a los docentes implicados y les animamos a proseguir su trabajo en eTwinning.»

Notícies de Blog d'eTwinning
Reportatge al Diari de l'Escola
Curs 2018-2019
Notícies de Blog d'eTwinning
Projecte 'Visit my town': Segell de Qualitat Europeu
Curs 2017-2018

El projecte col·laboratiu Visit my town, desenvolupat al llarg del curs 2017-2018 amb els alumnes de 6è de primària, ha obtengut el Segell de Qualitat Europeu, reconeixent així l'excel·lent feina que es realitza al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Segons el Servei Nacional de Suport, el nostre centre escolar «ha sido galardonado con el Sello de Calidad Europeo por el excelente trabajo realizado en el proyecto "VISIT MY TOWN" de eTwinning. Esto significa que su trabajo, el trabajo de sus estudiantes y el de su centro ha sido reconocido al más alto nivel europeo. [...] Asimismo, su proyecto aparecerá en un sitio especial del Portal europeo en www.etwinning.net. Muchas felicidades de nuevo por haber conseguido este gran premio».

A través d'aquest projecte, els alumnes de 6è feren de guies turístics d'Inca i mostraren alguns dels seus monuments, entitats, fàbriques i menjars típics. Després de decidir de què volien parlar, feren una investigació, escriviren un guió i, finalment, s'enregistraren interpretant els diàlegs que havien preparat emprant l'anglès, el català i el castellà.

Notícies de Blog d'eTwinning
El projecte 'ePals' obté el Segell de Qualitat
Curs 2017-2028

El projecte col·laboratiu ePals, desenvolupat al llarg del curs 2017-2018 amb els alumnes de 5è de primària, ha obtengut el Segell de Qualitat d'eTwinning, reconeixent així la bona feina que es fa al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Segons el Servei Nacional de Suport, el projecte ePals «ha puesto en contacto al alumnado de 5º de primaria de la escuela de primaria Col·legi Beata Francinaina Cirer (Mallorca) con alumnos de un centro de la República Checa. El trabajo conjunto ha sido, según muestra la documentación y las evidencias del proyecto, motivador e ilusionante para los participantes, que han afrontado el currículum siendo protagonistas del proceso de enseñanza-aprendizaje. Destaca por las numerosas oportunidades de comunicación para el alumnado a través de diversos medios, como los foros».

A través d'aquest projecte, els alumnes de 5è intercanviaren diverses produccions analògiques i digitals a partir de diversos temes proposats pels mestres. Els objectius del projecte perseguien oferir als alumnes oportunitats per a comunicar-se com en la vida real, desenvolupar les destreses de lectura i escriptura i les competències digital i social, aprendre aspectes del país soci i fer amistat amb estudiants estrangers. Tot això, emprant sempre l'anglès com a llengua vehicular.

Notícies de Blog d'eTwinning
El projecte 'Visit my town' obté el Segell de Qualitat
Curs 2017-2018

El projecte col·laboratiu Visit my town, desenvolupat al llarg del curs 2017-2018 amb els alumnes de 6è de primària, ha obtengut el Segell de Qualitat d'eTwinning, reconeixent així la bona feina que es fa al Col·legi Beata Francinaina Cirer.

Segons el Servei Nacional de Suport, Visit my town ha estat un «proyecto con 6 países participantes, con unas actividades bien planificadas en un calendario, con unas instrucciones y objetivos claros y detallados. Está integrado en el currículum de inglés y en menor parte en el de ciencias sociales y se trabajan algunas de las competencias clave tales como la competencia lingüística y la digital, principalmente».

A través d'aquest projecte, els alumnes de 6è feren de guies turístics d'Inca i mostraren alguns dels seus monuments, entitats, fàbriques i menjars típics. Després de decidir de què volien parlar, feren una investigació, escriviren un guió i, finalment, s'enregistraren interpretant els diàlegs que havien preparat emprant l'anglès, el català i el castellà.

ʕ·͡ᴥ·ʔ