6è de primària
Curs 2023-2024
Meteorological phenomena

Durant el mes de novembre els alumnes de 6è de primària hem treballat en una nova activitat del projecte eTwinning MeteoroloKids.

En aquesta ocasió havíem de fer feina en grups cooperatius multinacionals i hem desenvolupat l'activitat juntament amb els companys de l'Istituto Comprensivo Statale Rita Levi Montalcini (Roma), que tenen entre 9 i 10 anys. D'una banda, ells han escrit un text damunt volcans i nosaltres l'hem il·lustrat, i de l'altra, nosaltres hem redactat un text sobre tornados i ells l'han dibuixat.

Es tractava que entre totes les escoles participants féssim un llibre col·laboratiu sobre fenòmens meteorològics.

Com que cada classe aportava molts de dibuixos i textos, hem fet una votació per a seleccionar els preferits per a afegir al llibre col·laboratiu. El text elegit ha estat el que ha redactat el grup format per na Margarita, n'Aina Rosario i en Rubén. El dibuix més votat ha estat el que ha realitzat el grup format per en Mahammed, na Victòria i en Rafa.

Galeria fotogràfica 📸

Textos

Curs 2023-2024
Rebem la visita de na Mavi García

Hem rebut la visita de na Mavi García, campiona d'Espanya de ciclisme. Ens ha contat els seus inicis en el món del ciclisme i l'esforç que fan els esportistes d'elit. Hem tengut l'oportunitat de fer-li moltes de preguntes per a satisfer la nostra curiositat. Finalment, ens ha signat autògrafs.

En definitiva, ha estat una visita molt productiva i entretenguda. Moltes gràcies, Mavi!

Galeria fotogràfica 📸

Curs 2023-2024
Excursió al Rancho Grande

Els alumnes de 5è i 6è de primària hem anat d'excursió al Rancho Grande. Hem après com preparar un cavall abans de qualcar-lo i hem tengut l'oportunitat de qualcar-ne un i de fer un passeig en carro. També hem vist molts d'animals i hem gaudit jugant al parc i al camp de futbol. Ens ho hem passat d'allò més bé!

Galeria fotogràfica 📸

Curs 2023-2024
Ens presentam

Aquestes darreres setmanes hem treballat en una nova activitat del projecte eTwinning MeteoroloKids. Havíem de presentar-nos a la resta de participants i ho podíem fer mitjançant un text, un dibuix, un àudio, un vídeo o així com a nosaltres ens anàs millor. Hem decidit fer-ho de la següent manera. Primer hem escrit la presentació a un document de text que hem compartit posteriorment amb en Roberto per Classroom. Una vegada hem rebut els textos revisats, hem entrat a Vidnoz, un portal que ofereix diverses eines basades en la intel·ligència artificial. Hem elegit un avatar, hi hem aferrat el text i hem generat un vídeo curt del tipus talking avatar, és a dir, un personatge creat amb intel·ligència artificial que reprodueix les paraules que li hem introduït prèviament. Què vos pareix el resultat? És impressionant!

Curs 2023-2024
Gaudim d'un taller d'Ultimate Frisbee

Hem gaudit d'una sessió molt divertida d'Ultimate Frisbee, un esport d'equip que es juga amb un disc volador o Frisbee i que combina elements del rugbi i el bàsquet. Aquest taller forma part del programa Suma't a l'esport a l'escola, una iniciativa del Consell de Mallorca per a promocionar esports minoritaris i valors saludables.

Galeria fotogràfica 📸

Curs 2023-2024
Assistim a la primera reunió del Consell d'Infants

N'Alma i en Mohamed han assistit a la primera reunió del Consell d'Infants. Han tengut l'oportunitat de conèixer aquest òrgan i els membres de les altres escoles que l'integren. La seva funció com a consellers consistirà a defensar les propostes que facin els alumnes de 6è de primària. Sort i ventura!

Curs 2023-2024
Iniciam un nou projecte eTwinning

Aquesta setmana hem iniciat el projecte eTwinning MeteoroloKids. Hi participam els alumnes de 6è de primària juntament amb altres infants de 8 a 14 anys que estudien a Itàlia, Espanya, Turquia, Bulgària, Eslovènia, República de Moldàvia, França, Croàcia, Polònia i Suècia. Al llarg del curs ens convertirem en MeteoroloKids i farem diverses activitats relacionades amb la meteorologia.

De moment hem visualitzat una presentació del projecte, hem contestat un qüestionari preliminar i hem refrescat alguns aspectes relacionats amb la seguretat en línia.